Fabrica uriașă din România care a devenit mall. Producea piese vitale pentru economia țării

by Redactia
18 views

O fabrică strategică din România a sfârșit prin a deveni mall. Producea piese pentru autovehicule și utilaje vitale pentru economia țării

O fabrică strategică din România, care producea componente pentru autovehicule, sisteme hidraulice, compresoare, utilaje pentru extracția de petrol, a ajuns după decenii o ruină și a sfârșit prin a fi transformată în mall.

Dezindustrializarea României

O fabrică strategică din Brașov, producătoare de componente și utilaje pentru segmente importante ale economiei, a ajuns la cimitirul industrial postdecembrist și a sfârșit prin a fi transformată în mall.

Povestea fostei uzine Hidromecanica este similară cu a multor capacități de producție moștenite de la fostul regim și care au ajuns, din diferite motive, falimentare și au fost dărâmate.

Industrializarea forțată a României decisă de fostul regim comunist a adus numeroase capacități de producție în industria grea, industria ușoară, industria auto și în alte segmente.

Însă economia de tip sovietic, concepută pe planificare și nu pe nevoile oamenilor, coroborată cu decizii ulterioare bazate pe economisire și pe refuzul de a upgrada capacitățile de producție a dus în final la o lipsă de competitivitate care a generat produse de slabă calitate sau depășite.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More