Falimentul City a lovit cel mai dur la DRDP Iași. Un proces de 2.000.000 lei. Are legătură cu plombarea drumurilor naționale

by Redactia
12 views

Falimentul City Insurance nu i-a încurcat doar pe șoferii cu polițe RCA la această firmă. Unei societăți de construcții i-a fost reziliat un contract bănos pentru că nu a putut o poliță de asigurare pentru constituirea unei garanții de doar 84.000 lei. Mai mult, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere i-a cerut și daune de 2 milioane lei în instanță.

La începutul lui septembrie 2018, între SC Florconstruct SRL și Regionala Drumuri Naționale Iași a fost încheiat un acord cadru pe patru ani pentru efectuarea lucrărilor de întreținere curentă pe timp de vară a drumurilor de pe raza județului Botoșani. În valoare maximă de 19,9 milioane lei, contractul urma să expire pe 3 septembrie 2022. Relațiile dintre firma de construcții și administratorul drumurilor naționale au decurs normal timp de trei ani, în care au fost încheiate trei contracte subsecvente.

Ultimul contract nu a mai ajuns să fie însă pus în aplicare. A fost semnat de ambele părți în mai 2022. Pe 2 august însă, DRDP a trimis către Florconstruct un „raport de reziliere”, prin care era anunțată de încetarea contractului. O săptămână mai târziu, DRDP emitea o factură de penalități/daune interese în valoare de 2,04 milioane lei.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More