Fermierii acuză că felul în care e aplicată decizia de scădere a prețului la lapte îi bagă în faliment

by Redactia
16 views

Reducerea prețului laptelui la raft este suportată de fermieri, susține Asociația Forța Fermierilor, care cere Consiliului Concurenței să analizeze modul în care procesatorii și retailerii operează reducerea de 20%.

Asociația Forța Fermierilor protestează față de modul în care este aplicată inițiativa premierului Nicolae Ciucă de reducere a prețului final la lapte, pentru consumator, cu 20%.

 

„În acest moment, asistăm, de fapt, la o nouă reducere a prețului de achiziție, la poarta fermei, pentru producătorii de lapte din România. Este evident că procesatorii și retailerii vor să arunce această scădere de preț, în totalitate, exclusiv pe umerii crescătorilor de vaci de lapte din România. Și pot face asta pentru că mecanismul de reducere a prețului, monitorizat de Consiliul Concurenței, este și prost gândit, și prost aplicat”, susține asociația într-un comunicat de presă.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More