FGA nu va mai avea limită la despăgubirile plătite păgubiţilor RCA în cazul altor falimente. Plafonul de 500.000 lei va fi eliminat de transpunerea unei directive europene. De unde va lua bani FGA?

by Redactia
16 views

 Limita maximă de despăgubire prevăzută în orice contract RCA este de 6 mil. euro, în cazul în care sunt şi vătămări corporale sau deces  Pentru daune materiale limita contractului RCA este de 1 mil. euro  Dacă până acum FGA abia s-a descurcat cu plăţile pentru falimentele actuale, cele mai mari pagube venind de la City Insurance şi Euroins, înseamnă că un nou faliment de proporţii ar putea să îngenuncheze FGA, mai ales dacă valorile vor fi cu mult peste plafonul actual  Autorităţile au stabilit şi un mecanism de finanţare a FGA prin împrumuturi de la stat, în situaţii excepţionale în care resursele financiare disponibile nu sunt suficiente pentru acoperirea sumelor datorate creditorilor de asigurări.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More