FOTO Afacerea străveche din România care încă funcționează foarte bine: Produce sume considerabile de zeci de ani

by Redactia
17 views

Povestea brandului de oţet ”Măr de rai” îşi are rădăcinile într-o veche fabrică fondată în anii ’80 în comuna Batoş din judeţul Mureş, la 14 kilometri distanţă de Reghin, într-o perioadă în care producţia de mere a întreprinderii agricole de stat (IAS), de 1.200 de hectare per livadă, nu mai putea fi valorificată corespunzător.

Aşa a început procesarea merelor, unul dintre produsele care au rezultat fiind oţetul. Fabrica producea la acel moment oţet de Batoş, pe care îl livra în toată ţara. Ani mai târziu, povestea avea să treacă prin mai multe etape.

După anii ’90, activitatea fabricii a scăzut, iar în 2005 activele fabricii au fost preluate de firma Aceto, printr-un grup de investitori locali. Până în 2019, unitatea a produs în continuare, în cantităţi mai mici, în condiţiile în care în piaţă mai apăruseră şi alte fabrici similare. În 2009, compania a intrat în reorganizare judiciară, iar atunci a intervenit în acest parcurs Marcus Ioan, care spune astăzi povestea fabricii.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More