FOTO Umbrărescu întâmpină rezistență la preluarea combinatului Oțelu Roșu. Firma insolventă care îl deține i-a contestat achiziția creanței de peste 120 milioane lei a ANAF

by Redactia
19 views

Antreprenorul Dorinel Umbrărescu, cel mai important constructor de drumuri din România, întâmpină rezistență în demersul său de preluare a combinatului Oțelu Roșu din Caraș Severin, prezentat anterior în detaliu de Profit.ro aici și aici, din partea conducerii și acționariatului companiei insolvente care are în proprietate activele unității de producție siderurgică.

În februarie, o firmă a familiei Umbrărescu, Eco Wind Power SRL, a cumpărat creanța garantată de peste 123 milioane lei a ANAF asupra proprietarului combinatului, Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME). Aceasta reprezintă peste 81% din totalul masei credale a companiei, de 151,7 milioane lei.

Ulterior, administratorul judiciar al companiei proprietare, Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), a trimis notificare de reziliere a contractului din septembrie 2022 prin care activele combinatului au fost închiriate unei alte firme, MF Industry & Asset Management SRL, care este controlată indirect de Alexandru Rotaru din Republica Moldova, administratorul special al LDME și deținător al unei participații de 30% la unul dintre cei doi acționari principali ai LDME, Omnisteel SRL de peste Prut.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More