„Fratele” combinatului gălăţean, Liberty Steel Ostrava, în faliment

by Redactia
17 views

Cea mai mare oțelărie din Cehia, Liberty Ostrava, care face parte din “imperiul” lui Sanjeev Gupta, proprietar şi al combinatului siderurgic din Galaţi, a intrat în faliment, printr-o decizie a instanţei, conform agenţiei France Presse. Tribunalul regional din Ostrava a anunțat, vineri, 21 iunie, că decizia “cu privire la faliment intră în vigoare la publicarea sa în registrul de insolvență”.

Furnalul combinatului din Ostrava a fost oprit în octombrie anul trecut, iar majoritatea angajaților sunt în şomaj din luna decembrie, după ce furnizorul de energie al oţelăriei a oprit livrările, din cauza datoriilor în creștere. Liberty a convenit un plan de restructurare cu creditorii în luna aprilie, dar două luni mai târziu a renunțat la această variantă. Datoriile restante ale Liberty Ostrava sunt estimate la circa 214 milioane de dolari, firma solicitând ea însăşi să fie declarată insolvabilă. În momentul opririi operaţiunilor, Liberty Ostrava genera pierderi de un milion de euro pe zi.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More