FTI Group, al treilea cel mai mare turoperator european și-a cerut insolvenţa

by Redactia
9 views

Firma germană FTI Group, al treilea turoperator european, a depus luni cererea de intrare în insolvenţă la un tribunal regional din Munchen, precizând că face eforturi intense pentru a garanta că sejururile începute vor putea fi încheiate, informează AFP.

FTI are aproximativ 11.000 de angajaţi la nivel mondial şi oferă sejururi în peste 40 de destinaţii din întreaga lume, inclusiv prin cele 10.000 de agenţii partenere din Germania. În exerciţiul financiar 2022/23, FTI a raportat vânzări anuale de aproximativ 4,1 miliarde de euro.

În pofida ofertei de preluare lansată în luna aprilie de un consorţiu de investitori, nivelul rezervărilor a rămas cu mult sub aşteptări, a explicat grupul FTI. În paralel, furnizorii au cerut plata anticipată, ceea ce a antrenat o nevoie crescută de lichidităţi care nu a putut fi acoperită. În aceste condiţii, insolvenţa a devenit inevitabilă, a precizat al treilea touroperator european după liderii TUI şi Der Touristik.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More