Gigantul Unilever renunță la înghețată: 7.500 de oameni dați afară. Compania are o fabrică de înghețată și în România

by Redactia
45 views

Gigantul britanic al industriei bunurilor de larg consum Unilever intenționează să separe divizia de producție a înghețatei, în încercarea de eficientizare a portofoliului de produse demarată de actualul director executiv al companiei, Hein Schumacher. În urma reconfigurării afacerilor, vor fi eliminate cca. 7.500 de locuri de muncă, transmite Bloomberg.

În România, Unilever operează o fabrică de înghețată sub brandul Betty Ice, la Suceava, unde lucrează aproximativ 200 de oameni. Fabrica, fondată de antreprenorul sucevean Vasile Armenean în 1994, a fost vândută de fondator în ianuarie 2018 către liderul mondial al pieței de profil, Unilever, într-o tranzacție spectaculoasă, în valoare estimată între 80 și 100 de milioane de euro. Timp de doi ani și jumătate, Armenean a mai fost încă implicat în managementul fabricii de la Suceava, însă s-a retras cu totul în vara anului 2020.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More