GRAFIC Băncile trag în jos bursa americană. Acțiunile PacWest și Western Alliance se prăbușesc

by Redactia
12 views

Acțiunile americane se depreciază, trase în jos de sectorul bancar, în condițiile în care PacWest Bancorp și alți creditori regionali înregistrează noi corecții puternice, pe fondul îngrijorărilor privind soliditatea sistemului bancar, care a fost zguduit de cinci falimente în ultimele luni.

Acțiunile PacWest s-au prăbușit cu până la 57% în tranzacțiile de astăzi, după ce banca a confirmat că se află în discuții cu potențiali investitori privind o potențială vânzare a activelor.

PacWest a transmis, într-un comunicat miercuri, că depozitele de bază au crescut în martie și că nu a înregistrat ieșiri neobișnuite de depozite în urma vânzării First Republic Bank, declarații care nu par însă să fi convins investitorii.

În jurul orei 18:20 (ora României), titlurile băncii se corectau cu 50%, până la prețul de 3,2 dolari. De la începutul anului, acțiunile PacWest au pierdut 86% din valoare.

Acțiunile Western Alliance Bancorp consemnau un recul de 39%, în urma unor relatări în presă potrivit cărora banca explorează mai multe opțiuni strategice, inclusiv o potențială vânzare.

Indicele bancar regional KBW a coborât cu până la 6,8%, ducând la 33% pierderile de la începutul anului, potrivit Bloomberg.

O altă bancă regională, First Horizon….

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More