Grupul Signa al miliardarului austriac Rene Benko, aflat în insolvenţă, vinde trei proprietăţi de lux din Italia către grupul Schoeller controlat de o proeminentă familie de industriaşi germani

by Redactia
12 views

Signa, grupul imobiliar austri­ac care şi-a declarat insolvenţa în ur­mă cu câteva luni, a vândut trei pro­prietăţi din Italia grupului german Schoeller. Vânzarea, ale cărei detalii nu au fost dezvăluite, este supusă aprobării băncilor şi autorităţilor de reglementare şi este de aşteptat să se încheie în următoarele luni, se arată într-un comunicat Signa citat de cotidianul italian Il Sole 24 Ore.

Acordul dintre Signa Prime şi Grupul Schoeller, controlat de o im­por­tantă familie de industriaşi ger­mani, priveşte renumitul Hotel Bauer din Veneţia şi două proiecte din sectorul imobiliar comercial din Bolzano.

Signa cumpărase Bauer, un hotel de lux cu vedere la Grand Canal, în 2020 şi obţinuse un împrumut de135 de milioane de euro de la Raiffeisen pentru a finanţa reno­va­rea acestuia. Lucrările au fost însă întrerupte la sfârşitul anului trecut din cauza pră­buşirii Signa, prelun­gind timpul de redeschidere.

Acelaşi grup Schoeller împru­mutase Signa cu 200 de mili­oane de euro cu câteva luni înainte de pră­buşire. Potrivit Bloomberg, împru­mutul a avut o gamă largă de garanţii baza­te pe active, care au blocat prac­tic vânzarea altor active imobiliare ale Signa şi au încetinit eforturile de atragere de fonduri noi.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More