Hidro Tarnița, ”păpușa gonflabilă” a energiei românești, taxată cu un milion de euro

by Redactia
17 views

Compania Hidro Tarnița, un proiect marotă folosit de politicieni pentru a arunca praf în ochii alegătorilor, este pasibilă să îi plătească producătorului de energie Hidroelectrica aproape un milion de euro. Compania Hidro Tarnița se află în faliment, iar Hidroelectrica a cerut înscrierea în tabelul creditorilor cu suma de 4,46 milioane de lei, contravaloarea unui studiu de fezabilitate istoric. Însă, lichidatorul judiciar a refuzat să înregistreze această sumă motivând că SF-ul a fost incomplet. 

În 2014, Hidro Tarnița a cumpărat de la Hidroelectrica un studiu de fezabilitate cu circa 2,45 milioane lei. Nu s-a făcut nimic cu studiul respectiv, însă pentru că documentația nu a fost plătită, suma a crescut, acumulând dobânzi și penalități. În 2017, pentru a obține plata pe studiul respectiv, Hidroelectrica a dat în judecată Hidro Tarnița și obținut o hotărâre judecătorească de executare silită. În cadrul acelui proces, reprezentanții Hidro Tarnița au spus că studiul furnizat de Hidroelectrica era incomplet și că din acest motiv nu a putut fi folosit.

Însă, executarea silită a fost suspendată pentru că Hidro Tarnița a cerut intrarea în insolvență. 

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More