În timp ce toată lumea se agita după al doilea cel mai mare faliment bancar din ultimii 15 ani, gigantul HSBC a cumpărat filiala din Marea Britanie a Silicon Valley Bank pentru o liră

by Redactia
12 views

Gigantul bancar HSBC a anunţat recent un acord pentru achiziţia filialei din Marea Britanie a creditorului american Silicon Valley Bank care a dat faliment în urmă cu câteva zile. Grupul bancar a fost de acord să cumpere SVB UK pentru o liră, scrie CNBC.

„Ziua de vineri părea să fie obişnuită. Dacă cineva mi-ar fis pus că vom achiziţiona o altă bancă în două-trei zile, nu l-aş fi crezut”, a declarat Ian Stuart, CEO HSBC UK.

Falimentul Silicon Valley Bank s-a întâmplat rapid şi a fost provocat un şoc în tot sistemul bancar, transmiţând panică şi către filialele deschise peste ocean. În consecinţă, Banca Angliei a anunţat vineri că „în lipsa unor informaţii suplimentare semnificative”, va plasa SVB UK în procedură de insolvenţă.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More