Insolvența AIK Energy România, fosta vedetă locală din gaze și energie: Cel mai mare creditor este de departe Fiscul, urmat de Transgaz, rușii de la Lukoil și principalii jucători ai pieței bulgărești de gaze

by Redactia
30 views

AIK Energy România SRL, una dintre cele 2 companii principale ale grupului omonim ce ajunsese acum câțiva ani o adevărată vedetă a pieței locale de trading și furnizare de gaze naturale și energie electrică, fiind la un moment dat cel mai mare importator de gaze și furnizorul de curent electric și gaze cu cele mai atractive oferte pentru populație din România, a intrat în insolvență cu datorii totale recunoscute de peste 296 milioane lei, potrivit tabelului preliminar de creanțe asupra companiei, analizat de Profit.ro.

Peste 81% din total reprezintă datorii bugetare către ANAF, de mai mult de 241 milioane lei.

Operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale din România, Transgaz, s-a înscris la masa credală cu o datorie de recuperat de aproape 35 milioane lei. Traderul de gaze din Bulgaria Sustainable Energy Supply EOOD, cu operațiuni și în România, controlat de Litasco, divizia de comerț cu mărfuri a gigantului petrolier rus Lukoil, are o creanță de 7,16 milioane lei asupra societății insolvente.

Omologul Transgaz din Bulgaria, Bulgartransgaz, și cel mai mare furnizor de gaze de la sud de Dunăre, compania de stat Bulgargaz, au de recuperat sume de 2,54, respectiv 2,12 milioane lei de la AIK Energy România. O creanță de circa 2,4 milioane lei are și firma românească de publicitate Imperial Media Gold, controlată și condusă de Traian Dinu, potrivit termene.ro.
Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More