Insolvențele din comerțul cu amănuntul cresc cu 19% pe fondul provocărilor economice

by Redactia
11 views

Peisajul comerțului cu amănuntul se confruntă cu turbulențe semnificative, deoarece o creștere bruscă de 19% a numărului de insolvențe subliniază provocările tot mai mari cu care se confruntă întreprinderile pe fondul ratelor mai mari ale dobânzilor, al costurilor ridicate și al restrângerii cheltuielilor de consum.

Potrivit Mazars, una dintre cele mai importante firme de audit, impozite și consultanță, un total de 2.195 de comercianți cu amănuntul s-au prăbușit în anul care s-a încheiat în ianuarie, ceea ce reprezintă o creștere notabilă în comparație cu anul precedent. Sectorul a fost martor la prăbușiri proeminente, inclusiv The Body Shop, Ted Baker, Matchesfashion, Farfetch și Wilko, printre altele, reflectând amploarea provocărilor din diverse segmente de retail.

Mazars atribuie dificultățile industriei la un amestec de costuri în creștere și cheltuieli de consum prudente, exacerbate de povara ratelor mai mari ale dobânzilor, în special pentru comercianții cu amănuntul împovărați cu obligații semnificative de îndatorare.

Vânzările cu amănuntul au suferit un nou recul în martie, marcând a șasea lună consecutivă de scădere, potrivit unui studiu realizat de BDO, subliniind impactul persistent al cheltuielilor de consum scăzute asupra operațiunilor de retail.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More