INTERVIU/ Răzvan Filipescu, vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea: Dacă nu este interzis importul de cereale ucrainene fermierii români intră în faliment. O să ieșim din nou în stradă!

by Redactia
12 views

Răzvan Filipescu, vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea, transmite un mesaj din partea fermierilor dobrogeni oficialilor de la București în contextul ridicări embragoului de import în privința cerealelor ucrainene și cer interzicerea de îndată a importurilor din Ucraina. Fermierii români se confruntă cu o serie de probleme grave, printre care putem enumera seceta pedologică, lipsa investițiilor în sistemele de irigații, prețurile derizorii pentru cerealele produse în România, cozile de la frontiere din cauza blocării aderării României la spațiul Schengen și concurența neloială a cerealelor din Ucraina. Fermierii români cer compensații la fel ca în Polonia de 30 de euro pe tonă pentru tranzitul cerealelor ucrainene, deoarece nu putem să devenim platformă logistică pentru Ucraina gratuit. Agricultorii se plâng și de faptul că anul trecut au înființat culturile la prețurile de două, chiar de trei ori mai mari din cauza scumpirilor la îngrășăminte, pesticide și motorină, iar acum prețurile la cereale sunt la jumătate.

Read More

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More