INVESTIGAȚIE. Sub risc de cutremur, pentru prima oară avem 1,9 milioane de români care și-au asigurat casa. Un document intern al ASF arată însă că statul știe că nu le protejează banii și bunurile

by Redactia
24 views

După seismele din Oltenia, dar și ca urmare a cutremurelor catastrofale din Turcia și Siria, februarie 2023 a avut o săptămână în care s-a dublat rata românilor care și-au asigurat locuința, față de aceeași perioadă a anului trecut. Au apărut 50.000 de contracte noi, într-o singură lună. În același timp, piața asigurărilor din România este ea însăși zguduită de efectele în serie ale companiilor care au dat faliment sau nu îndeplinesc cerințele legale de solvabilitate și nu plătesc pagubele. Piața de asigurări a devenit, prin Euroins, industria cea mai dată în judecată din România. O singură companie de asigurări a adunat 102.000 de procese în doar 4 ani, în condițiile în care statul face apeluri repetate la oameni să aibă încredere în conceptul de asigurare și să plătească pentru garantarea bunurilor și caselor.

  • Libertatea publică azi concluziile dintr-un document intern al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care, pe 27 de pagini, arată cum statul eșuează în a proteja asigurații, pentru că ASF practică „o rostogolire a constatărilor de la un control la altul, fără măsuri de ordin operațional împotriva societăților” care nu respectă legea și nu despăgubesc păgubiții. 
  • În același timp, o plângere a unui angajat ASF la adresa șefilor propriei instituții a ajuns să fie recent investigată de DIICOT, conform unor surse la curent cu dosarul. 

Read More.

 

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More