Mai mult de jumătate din cele 1.718 de companii cu capital majoritar de stat au obligaţii fiscale restante, în sumă de 19,8 mld.lei. Cei mai mari datornici sunt Compania Naţională a Huilei, CFR Marfă şi Complexul Energetic Hunedoara

by Redactia
24 views

Mai mult de jumătate din cele 1.718 de companii cu capital majoritar de stat, respectiv 910 operatori economici, înregistrează obligaţii fiscale restante în sumă de 19,8 mld.lei, din care 13,5 mld.lei (68%) reprezintă arierate asupra cărora nu se poate acţiona prin  măsuri de executare silită, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe.

Din totalul de 13,5 mld.lei, cea mai mare pondere, 88%, o deţin arieratele operatorilor aflaţi sub incidenţa prevederilor Legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, însumând 11,9 mld.lei.

ANAF nu poate executa silit aceste companii datoare deoarece acestea se află sub incidenţa unor prevederi legale care suspendă aplicarea Codului de Procedură Fiscală (spre exemplu Legea insolvenţei, hotărâri judecătoreşti, proceduri de administrare specială etc.).

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More