Marile falimente RCA: Ce salarii și prime au angajații Fondului care achită daunele și de unde vin banii

by Redactia
20 views

​​La fiecare 100 de lei încasați de asigurători din RCA, 7 lei sunt virați la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), organismul care plătește daunele asigurătorilor în faliment. Peste 200 de angajați au gestionat aceste plăți anul trecut, odată cu falimentul Euroins, venitul mediu lunar al acestora depășind 8.280 de lei, sumă din care primele acordate au reprezentat peste 14%. Salariile și primele șefilor FGA, care vin din ASF, sunt ținute însă la secret.

Prime de performanță s-au dat anul trecut nu doar la ASF (autoritate care-și acordă anual 15 salarii de mii de euro, în ciuda falimentelor RCA majore), ci și la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) organismul care preia dosarele de daună ale asigurătorilor intrați în faliment și plătește către oameni și firme despăgubirile RCA în limita a 500.000 de lei pe fiecare contract de asigurare.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More