MEAT și ANAT pregătesc înființarea fondului de garantare a pachetelor de servicii de călătorie

by Redactia
4 views

Instituirea unui fond de garantare a insolvenței și falimentului agențiilor de turism a fost una dintre principalele teme abordate în cadrul întrevederii dintre ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea și delegația Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), condusă de noul președinte, Alin Burcea. Întâlnirea a avut loc la sediul instituției și a vizat consolidarea colaborării, în scopul dezvoltării și promovării turismului românesc, precum și pentru crearea unui mediu de afaceri favorabil agențiilor de turism.

„O prioritate, de interes comun, dezbătută în cadrul întâlnirii a fost reprezentantă de instituirea unui fond de garantare a insolvenței și falimentului agențiilor de turism. În acest sens, ambele părți au convenit să colaboreze pentru elaborarea unui proiect de act normativ, urmând ca o primă întâlnire de lucru public-privată să aibă loc chiar în această săptămână. Totodată, vor fi explorate inclusiv soluțiile referitoare la garantarea biletelor de avion, printr-un instrument separat, în acest caz fiind necesară și expertiza Ministerului Transporturilor și Infrastructurii”, se menționează într-un comunicat al MEAT.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More