Minerii de la Băița ies în stradă: nu și-au mai primit salariile de patru luni

by Redactia
8 views

Sindicatul Mina Băița, sindicat reprezentativ la nivelul angajatorului Vast Băița Plai SA, a declanșat o grevă de avertisment ce se desfășoară astăzi, 04.06.202, între orele 08,00 – 10,00.

Greva de avertisment are loc ca urmare a declanșării conflictului colectiv de muncă, datorat faptului că angajatorul refuză negocierea contractului colectiv de muncă, dar și ca urmare a faptului că angajatorul înregistrează restanțe la plata drepturilor salariale de cel puțin două luni.

„Precizăm că în cursul acestui an angajatorul a înregistrat restanțe la plata drepturilor salariale și de patru luni de zile. Sindicatul a depus tot efortul în vederea evitării deschiderii conflictului colectiv de muncă, de circa un an conducerea sindicatului a negociat cu conducerea Vast Băița Plai SA, negocieri care au avut loc la București în urma cărora nu sa ajuns la niciun acord. Peste toate acestea, angajatorul, începând cu luna februarie 2024, a început să înregistreze restanțe la plata drepturilor salariale fapt care a creat îngrijorare în rândul lucrătorilor Vast Băița Plai SA, membri sau nu de sindicat, fapt ce i-a determinat pe aceștia să oprească lucrul de nenumărate ori. În tot acest timp, sindicatul s-a aflat într-o continuă legătură cu conducerea Vast Băița Plai SA cărora li sau adus la cunoștință nemulțumirile lucrătorilor care au rămas fără nici un răspuns din partea conducerii executive a societății”, a informat sindicatul.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More