Ministrul Economiei, Florin Spătaru: ‘Statul român are nevoie de flexibilitatea necesară să înființeze companii de stat. Nu vom da drumul unei avalanșe de companii de stat’

by Redactia
7 views

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit situația companiilor de stat: ”Statul român are nevoie de flexibilitatea necesară să înființeze companii de stat în momentul în care anumite companii care asigură servicii sau servicii critice pentru funcționarea economiei românești sunt în faliment sau în insolvență”.

 ”Câțiva prieteni apropiați mi-au spus că voi prelua un minister al companiilor în faliment. Într-un fel, cam așa arăta situația la vremea respectivă”, a recunoscut ministrul Spătaru.

Întrebat câte companii are în subordine instituția pe care o conduce, ministrul a precizat că sunt 44 de companii. ”Câte dintre ele erau pe pierdere? Aproape trei sferturi. Aproximativ 10 companii aveau profit. Am date preliminare pentru 2022 și putem vorbi de aproape 20 de companii care au profit. O parte din ele sunt, bineînțeles, din industria de apărare, dar și parte sunt și din sectorul extracției miniere, din alte sectoare economice.

Dar mai mult decât atât, companiile care erau profitabile, și-au triplat, o parte, din ele, aceste profituri. Pentru că am făcut investiții, am alocat personal, am definit aceste companii pe principii de guvernanță corporativă, chiar dacă nu am finalizat acest proces de selecție a Consiliilor de Administrație, dar ele funcționează pe principii economice solide.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More