Neplătite de luni de zile, zeci de companii cer insolvența combinatului siderurgic Liberty Galați

by Redactia
31 views

La patru luni de când 42 de companii cereau insolvența combinatului Liberty Galați, alte 37 au solicitat același lucru din cauză că scadența termenelor de plată a fost mult depășită

37 de companii cer în instanță insolvența combinatului siderurgic din Galați pentru datorii vechi și de aproape un an. În paralel, compania-mamă, Liberty Steel, se confruntă cu probleme la unitatea din Cehia, unde majoritatea angajaților au fost trimiși în șomaj tehnic.

Pe 19 decembrie 2023, un reprezentant al companiei Accesor SRL București înregistra o acțiune împotriva Liberty Galați, cel mai mare producător de oțel din sud-estul Europei.

Gestul companiei de accesorii pentru cablaje electrice avea să fie urmat de zeci de alte firme. În total, 32 dintre ele au termen de judecată marți, pe 16 aprilie, la Tribunalul Galați; cel puțin alte cinci sunt programate pe 24 septembrie 2024.

Cu obiecte de activitate diverse, firmele au un numitor comun: datoriile neplătite și de aproape un an de zile. Suma totală nu poate fi cunoscută, deoarece nu este vorba de un proces colectiv.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More