Nicio garantie de la Primaria Timisoara pentru cumpararea certificatelor de poluare de catre Colterm. Anuntul lui Dominic Fritz

by Redactia
4 views

TIMISOARA. De 80 de milioane de lei e nevoie pentru cumpararea certificatelor de poluare aferente anului trecut. Colterm, prin administratorul judiciar, a instiintat Primaria Timisoara si a solicitat banii pentru achizitionarea a 227.000 de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, aceasta pe langa banii ce vor fi prevazuti in bugetul pe acest an drept subventii si pierderi tehnologice, care erau initial estimati la un necesar de 180 de milioane.

Primarul Dominic Fritz anunta insa ca in proiectul de buget pe 2023, ce va fi publicat in cursul zilei de marti, au fost prevazute doar 165 de milioane de lei pentru Colterm. Despre cele 80 de milioane in plus, necesare achizitionarii certificatelor EUA pentru a impiedica falimentul termoficarii nu spune insa nimic concret.

Noi sustinem toate aceste lucruri…azi publicam bugetul, sunt 165 de milioane de lei pentru Colterm. Ne asumam sa platim atat subventia pe care am dublat-o, cat si pierderile tehnologice si din aceasta suma, Colterm poate achita certificatele. 

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More