Nicoleta MIHAI, Președinte TMA: Pentru o restructurare sănătoasă, avem nevoie de mecanisme de avertizare timpurie

by Redactia
14 views

Pentru a avea o restructurare sănătoasă, avem nevoie de mecanisme de avertizare timpurie, a declarat Nicoleta MIHAI, Președinte Turnaround Management Association – Asociația Practicienilor în Restructurare, la Dezbaterea Restructurarea – Măsură de prevenire a insolvenței, organizată de Financial Intelligence.   

Domnia sa a explicat: “Trebuie să avem măsuri de prevenție și aici cred ar trebui să existe în indicatoarele de performanță din managementul companiilor mecanisme pentru a aduce claritate și viziune în cadrul businessului, dar și pentru a putea stabili în ce stadiu de performanță sau dificultate se află companiile în orice moment.

Referitor la Acordul de Restructurare, avem cadrele stabilite prin Directiva 1023 din 2019, care a fost implementată. Sunt binevenite aceste cadre de restructurare, mă refer la acordul de restructurare și la concordatul preventiv, acesta din urmă fiind deja existent în lege.

Acordul de restructurare presupune o procedură minim judiciară,  asta înseamnă foarte multă deschidere, foarte multă încredere sau o recăpătare a încrederii atunci când există o recunoaștere a evenimentului care a dus la acea situație, acea cauză de împrejurare determinată, acea afectare temporară a activității.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More