Nicușor Dan a îmblânzit caracatița? Sunt cu 3.000 de angajați mai puțin în companiile înființate de Firea, dar pentru unele nici gând de desființare – Analiză

by Redactia
26 views

Chiar dacă nu s-a finalizat dizolvarea companiilor municipale înființate de Gabriela Firea, numărul de angajați le-a scăzut considerabil, în ultimii 2 ani. Acum, multe dintre societăți – deși încă există pe hârtie – nu mai au salariați. Sau mai au doar câțiva, dar cu normă parțială de muncă sau în concedii de creștere a copilului.

Iată situația holdingului municipal, dar și perspectivele fiecărei companii.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat hotărâri de înființare a celor mai multe companii municipale în vara anului 2017, la propunerea Gabrielei Firea.

Din primul moment, 20 dintre cele 25 de companii au fost o sursă de scandal politic. USR a susținut că înființarea a fost ilegală. Iar instanța i-a dat dreptate.

Dar Firea n-a desființat companiile, ci a recurs la tot soiul de artificii administrative pentru a le menține în funcțiune. În plus, le-a dat împrumuturi și contracte de sute de milioane de lei.

Din păcate, multe au lucrat la suprapreț și au risipit banii bucureștenilor. Altele au făcut achiziții îndoielnice, cercetate în prezent de DNA. 

Read More.

 

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More