Nuclearelectrica analizează preluarea și repornirea uzinei de apă grea de la Severin

by Redactia
27 views

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, se pregătește să comande mai multe studii pe care să-și fundamenteze o eventuală decizie de preluare și repornire a uzinei de apă grea Romag Prod de lângă Turnu Severin, din cadrul Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN), controlată tot de Ministerul Energiei și aflată în faliment de 8 ani, conform datelor analizate de Profit.ro.

Profit.ro a relatat luna trecută despre interesul SNN în această privință.

Acum, compania se interesează în piață cât ar costa și în ce condiții ″prestarea de servicii de consultanță integrată (în domeniile tehnic, financiar, mediu/autorizări, resurse umane și juridic) pentru efectuarea analizei de tip “Due Diligence”, elaborarea studiului de fezabilitate și a studiului de fundamentare în vederea unei potențiale preluări de către SNN a fluxului tehnologic de producere a apei grele (D2O) de la RAAN (…) și reoperaționalizarea acestuia, sub forma unei sucursale sau filiale a SNN sau a unei companii de proiect″.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More