O firmă din Big Four a emis rapoarte curate de audit pentru Silicon Valley Bank şi Signature Bank, cu câteva săptămâni înainte ca acestea să dea faliment

by Redactia
31 views

Gigantul de audit KPMG își susține în continuare auditurile făcute la Silicon Valley Bank (SVB) și Signature Bank, care s-au prăbușit, atunci când clienții s-au grăbit să-și retragă economiile, potrivit Epoch Times.

Cele două bănci au falimentat la scurt timp după ce rapoartele lor anuale  au fost certificate de KPMG, una dintre așa-numitele firme „Big Four”, o listă care include  Deloitte, Ernst & Young și PricewaterhouseCoopers.

Paul Knopp, CEO al operațiunilor KPMG din SUA, a apărat activitatea de audit a companiei privind SVB și Signature Bank într-un interviu acordat Financial Times în timpul unui eveniment de marți la Centrul Stern pentru Afaceri Durabile NYU.

El a subliniat „evenimentele determinate de piață” și reacțiile „imprevizibile” ale clienților la astfel de evenimente ca exemple de factori din spatele falimentelor băncilor, pe care activitatea de audit este neputincioasă să îi abordeze.

„Pentru că luăm în considerare tot ceea ce știm astăzi … susţinem rapoartele pe care le-am emis și credem că am respectat toate standardele profesionale”, a spus Knopp pentru presă.

Knopp a insistat că KPMG a luat în considerare „absolut” toate faptele cunoscute până în ziua în care au fost emise auditurile…

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More