ONG-urile acuză divizia de creditare a UE de deficiențe în ceea ce privește diligența necesară

by Redactia
4 views

Banca Europeană de Investiții, brațul de creditare al UE, a fost acuzată de două ONG-uri că nu a investigat în mod corespunzător acuzațiile privind utilizarea frauduloasă a fondurilor sale de către directorii unei companii de construcții din Kenya, aflată acum în faliment.

BEI, care este finanțată de cele 27 de state membre ale UE și este cea mai mare bancă multilaterală din lume în funcție de active, a declarat că nu va examina un cache de date al unui denunțător, în ciuda recunoașterii dovezilor de „posibilă deturnare de fonduri” la companie. Counter Balance și The Corner House, două ONG-uri din domeniul financiar și al justiției sociale, susțin că în memoria cache sunt prezentate documente neexaminate care detaliază presupusele cazuri de mită și de deturnare de fonduri de către directorii britanici de la Spencon, cu sediul la Nairobi.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More