Opinie Dragoş Damian, Terapia: Hidroelectrica – mai ţineţi minte cine a salvat-o de la faliment? Şi cum a fost răsplătit pentru asta?

by Redactia
16 views

Ca sa clarificam din capul locului, sa vorbesc eu despre listarea Hidroelectrica este ca si cum un broker la bursa ar vorbi despre mecanismul de actiune al combinatiei fixe ivacaftor + tezacaftor + elexacaftor. Indraznesc totusi sa salut listarea IPO a companiei ca pe un succes epic al pietei de capital din Romania, in general al capitalului romanesc.

In primul rand listarea Hidroelectrica este un succes de marketing si PR. Modul in care a fost pregatita listarea, pretul de listare, emotia crescendo, etc. ii face invidiosi pe specialistii in domeniu, Firma de marketing si PR care a stat in spatele proiectului merita felicitata – cel mai simplu exemplu, indice bursier “H2O”, adica oamenii astia chiar sunt buni, asteptam si un slogan “Hype pe H2O”, cum a propus un coleg.

Ce-i drept, s-a investit in marketing si PR, o mare parte costul listarii de 400 de milioane lei sigur acolo s-au dus.

In al doilea rand, listarea Hidroelectrica este un succes de miscare masiva de bani. A extras bani albi sau negri din logica imobiliarelor, a importurilor, a cumpararii de bolizi scumpi sau…

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More