Paguba RCA: falimentul Euroins trenează în instanță, iar compania a răscumpărat câțiva dintre creditori, dar nu statul, care e cel mai mare păgubit

by Redactia
12 views

Vineri, 26 mai, Tribunalul București judecă al doilea termen în dosarul de faliment al Euroins, deschis la cererea a 51 de persoane fizice și juridice, inclusiv la cererea ASF. Conform informațiilor ziarului Libertatea, compania a plătit câțiva dintre creditori, alegându-i.

Potrivit EIOPA, reglementatorul Uniunii Europene, Euroins avea, în România, un deficit de 500 de milioane de euro. O altă evaluare, cea a ASF, a auditat deficitul la puțin peste 400 de milioane de euro. Conform legislației românești, acest deficit rezultat din controlul ASF a condus la retragerea licenței. 

„Noi am găsit în casieria Euroins 8.000 de lei”

Chiar înainte de ridicarea posibilității de funcționare, Euroins a transferat în Bulgaria, țara de origine a companiei, active de 1,58 de miliarde de lei, conform dezvăluirilor Libertatea. Dintre aceste valori, banii cash trimiși în Bulgaria au reprezentat 855 de milioane de lei, după cum a răspuns ASF unei solicitări Hotnews. 

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More