Patronii din HoReCa cer păstrarea cotei TVA la 11% pentru alimente şi cazare

by Redactia
8 views

Federaţiile şi patronatele din HoReCa au transmis o scrisoare deschisă Administraţiei Prezidenţiale şi Guvernului prin care solicită menţinerea cotei de TVA la 11% pentru alimente şi cazare.

„Traficul în restaurante şi hoteluri s-a redus deja cu 50% FPIOR (Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii, n.r.), HORA (Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor) şi FIHR (Federaţia Industriei Hoteliere), toate organizaţii reprezentative din industria ospitalităţii, au transmis Administraţiei Prezidenţiale şi Guvernului o scrisoare deschisă prin care solicită menţinerea cotei de TVA la 11% pentru alimente şi cazare. Reprezentanţii industriei avertizează că o majorare a TVA la 21% va însemna faliment în lanţ pentru mii de afaceri, pierderea a zeci de mii de locuri de muncă, toate consecinţele însemnând reducerea veniturilor la bugetul de stat. Este cod roşu pentru turism şi HoReCa. În condiţiile actuale, o astfel de măsură nu doar că ar descuraja investiţiile, dar ar afecta competitivitatea României în raport cu ţările vecine care menţin cote reduse de TVA”, se arată într-un comunicat comun al celor trei organizaţii, scrie Agerpres.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More