Peste 70% dintre dezvoltatorii imobiliari din România sunt expuşi unui risc major de insolvență.

by Redactia
20 views

Piaţa imobiliară din România se află deja într-o criză acută provocată de scăderea vânzărilor, în timp ce ţări mari din Europa se confruntă cu probleme la fel de grave. Potrivit unei analize realizate de firma de consultanţă Frames, peste 70% dintre dezvoltatorii imobiliari din România sunt expuşi unui risc major de insolvență.

Datoriile acestora au crescut la peste 100 de miliarde de lei în acest an, din cauza majorării costurilor operaționale și a accentuării blocajului financiar, notează Frames care a realizat analiza pe baza datelor financiare comunicate la Ministerul Finanțelor și Registrul Comerțului de companiile având cod CAEN principal de activitate 4110 (dezvoltarea proiectelor de construcții, pentru clădiri rezidențiale și nerezidențiale, prin reunirea mijloacelor financiare, tehnice și fizice pentru realizarea proiectelor de construcții în vederea vânzării ulterioare).

Problemele dezvoltatorilor imobiliari sunt atât de grave în București, încât, dintre cele 3.000 de firme de profil, peste 2.300 prezintă risc mare și foarte mare de insolvență. După Capitală, cele mai afectate judeţe sunt, în ordine, Cluj (din 623 de firme 453 au probleme grave), Timiș (din 569 de firme, 383 prezintă risc mare și foarte mare de insolvență), Constanța (din 292 de companii, 217 sunt cu risc major de insolvență).

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More