Primărie pe datorie: Dacă ar trăi din banii lor, un sfert dintre localitățile bihorene ar intra în faliment

by Redactia
10 views

PENTRU FUNCȚIONARI. Nouă administrații locale, în frunte cu Vașcău (foto), au cheltuit anul trecut, numai cu plata angajaților, peste un sfert din veniturile proprii. Adunați cu greu de la localnici, banii puteau fi cheltuiți în folosul lor. Pe lista primăriilor ținute pentru funcționari se mai numără Abram, Cherechiu, Curtuișeni, Buduslău, Paleu, Nucet, Sălacea și Uileacu de Beiuș

O localitate e ca o familie: localnicii pun la un loc banii și bunurile deținute, iar capul casei plătește cheltuielile, face reparațiile necesare și investește pentru creșterea confortului gospodăriei.

În Bihor, însă, multe administrații locale nu doar că nu au bani să investească, dar nici măcar nu își pot acoperi propriile cheltuieli curente. Există 10 UAT-uri care nu își scot nici măcar cheltuielile de funcționare, arată Finanțele Publice.

Reguli elementare 

Pentru a funcționa eficient, o administrație locală trebuie să respecte câteva reguli de bază. „Una este să fii primar în Oradea, unde ai venituri mari la dispoziție, și alta este să conduci o comună din capăt de județ, unde încasările sunt mici. Totuși, principiile sunt aceleași: să te îngrijești de încasarea veniturilor, să nu lași banii să se piardă și să nu risipești resursele pe proiecte care nu aduc câștig locuitorilor”, spune președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan (foto).

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More