Producatorii europeni de energie solara, sufocati de concurenta chineza: „Asistam cu adevarat la un val de falimente”. Firmele chineze au parte de subventii masive din partea statului

by Redactia
24 views

Comisia Europeana se afla in faza incipienta a discutiilor privind masurile de urgenta pentru a ajuta producatorii de energie solara din UE, care spun ca subventiile chinezesti sufoca industria, potrivit a doua persoane familiarizate cu aceasta chestiune, relateaza Politico.

Luni, Comisia va face o declaratie in acest sens in Parlamentul European de la Strasbourg, in timp ce deputatii europeni sunt, de asemenea, asteptati sa vina cu idei pentru a sustine industria.

Optiunile posibile ar putea include sprijin direct sau masuri de aparare comerciala, potrivit acestor surse. Comisia, executivul UE, nu a confirmat daca ia in considerare un ajutor financiar sau masuri de aparare comerciala.

Discutiile au loc in contextul in care Consiliul European de Productie Solara (ESMC), organismul care reprezinta producatorii de energie fotovoltaica, a trimis saptamana aceasta o scrisoare la Bruxelles in care face apel la masuri „urgente”, inclusiv la o rascumparare rapida, sub conducerea UE, a stocurilor lor.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More