PUNCT FINAL: CET Iași poate fi scos la vânzare, bucată cu bucată. Primăria a pierdut toate procesele

by Redactia
48 views

Activele CET se află la un pas de a fi vândute. Curtea de Apel a respins ieri definitiv solicitarea Primăriei ca hotărârile Consiliului Local prin care a fost înființat CET să fie anulate. Prin aceasta, patrimoniul CET este bătut în cuie, acesta cuprinzând cele două centrale termoelectrice care alimentează Iașul cu agent termic. Același patrimoniu însă este grevat de o datorie imensă, în valoare de peste 700 milioane lei, de gestionarea căreia se ocupă lichidatorul Corneliu Mititelu, administratorul judiciar al centralei aflate în faliment. Acesta are astfel mână liberă pentru a scoate la vânzare patrimoniul CET, în vederea acoperirii datoriilor.

Primăria rămâne cu rețeaua de distribuție a agentului termic, dar fără centralele care să le alimenteze. Prin decizia Curții de Apel, situația apartamentelor branșate la sistemul centralizat rămâne în aer. Primăria trebuie fie să suporte datoriile CET, echivalente cu veniturile proprii pe un an de zile, fie să accepte desființarea termocentralelor. În această ultimă variantă, caloriferele din 23.000 de locuințe se vor răci.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More