Radu Oprea, despre cererea de insolvență a Damen Mangalia: Nu este un lucru rău, poate crea oportunități

by Redactia
25 views

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat că Damen Holding a cerut insolvenţa Damen Shipyards Mangalia, ceea ce “nu este un lucru rău” şi poate crea oportunităţi, dar Guvernul trebuie să apere interesele statului şi ale angajaţilor români.

Dimineaţă am avut o întâlnire cu directoratul şi cu reprezentanţii sindicatului Navalistul de la Damen. Damen Holding a cerut insolvenţa şi aşa se cere procedură de faliment, dar de fapt reprezintă insolvenţa Damen Shipyards Mangalia, unde ei au directoratul şi conducerea cu atribute sporite, deci undeva în interiorul Damen Holding o astfel de cerere. Însă, în discuţia pe care am avut-o cu directoratul şi cu sindicatele, le-am explicat că din punctul meu de vedere, nici procedura insolvenţei nu este un lucru rău, pentru că poate crea oportunităţi. Avem exemplu Hidroelectrica, avem exemplul Romaero, unde lucrurile funcţionează până la urmă“, a precizat ministrul Oprea.

Acesta a adăugat că există varianta şomajului tehnic pentru angajaţi.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More