Romaero a intrat în insolvență cu datorii de peste 760 milioane lei

by Redactia
36 views

Compania de stat strategică de apărare cu profil aeronautic Romaero a intrat în insolvență, în urma cererii proprii, cu datorii exigibile de peste 763 milioane lei, arată documentele de la dosar, analizate de Profit.ro.

Creditorii care solicitaseră la rândul lor insolvența companiei sunt BCR, cu o creanță de peste 109 milioane lei, CEC Bank (peste 80 milioane lei), CIT Restructuring (peste 6 milioane lei) și Apa Nova (peste 353.000 lei).

Potrivit sursei citate, Romaero are datorii restante și față de actualul furnizor de energie electrică, Electrica Furnizare din grupul Electrica SA, iar dacă nu ar fi intrat în insolvență, ar fi fost în pericol să îi fie întreruptă alimentarea. Romaero fusese deja executată silit de fostul furnizor, Hidroelectrica, pentru neplata facturilor de curent. CIT Restructuring a elaborat și derulat planul de restructurare din 2020, în baza căruia CEC Bank a acordat Romaero credite în sumă totală de circa 60 milioane lei. Obiectivul era recuperarea măcar parțială a datoriilor bugetare ale companiei, care se cifrau la peste 330 milioane lei la finalul lui 2019. La 30 septembrie 2023, Romaero avea restanțe la stat în sumă totală de aproape 436 milioane lei, cu tot cu dobânzi și penalități.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More