România lucrului prost făcut. Bazin olimpic de înot „înțepenit” la 95% din cauza falimentului constructorului

by Redactia
18 views

Bazinul olimpic de înot de la Brăila ar fi trebuit să fie gata în 2016. Lucrările au rămas însă blocate la 95 la sută, după ce fostul ministru al Dezvoltării, Cseke Attila, s-a arătat nemulțumit de ritmul de lucru al constructorului și a anunțat demararea procedurii de reziliere a contractului privind construirea bazinului. Ulterior, constructorul a intrat în faliment. 

Pentru ca bazinul olimpic de la Brăila să fie pus în funcțiune mai sunt de executat cinci la sută dintre lucrări. Este vorba de lucrări la finisajele interioare, placări bazine, montat uși, precum și dotarea cu aparate electrice și obiecte sanitare.

Compania Națională de Investiții a organizat mai multe licitații pentru desemnarea unui nou constructor, însă procedurile nu s-au putut finaliza din lipsă de ofertanţi. Motivul este simplu, dar și paradoxal. Nicio firmă nu-şi asumă diferenţa de cinci la sută, întrucât trebuie să-şi asume garanţia întregului proiect. Or, nimeni nu știe ce calitate au lucrările deja făcute, deci cu atât mai puțin să și le asume.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More