Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, CITR: Numărul insolvențelor va rămâne constant, cel al concordatelor va exploda

by Redactia
20 views

Țările din Europa, Germania, Franța, Italia sunt cele care și-au diminuat volumul cererii. Pentru industria mobilei este de remarcat scăderea cererilor din partea megalitului IKEA, scădere care ar putea aduce în insolvență sau concordat preventiv mulți producători de mobilă care livrează pentru concernul suedez.

Numărul de insolvențe va rămâne relativ constant anul acesta, iar cel al concordatelor va crește exponențial, iar principalele riscuri se duc către exportatori, apreciază CEO-ul Casei de Insolvență Transilvania (CITR), Dieter Cîrlănaru.

În principal, sunt vizați exportatorii către țări europene, gen Franța, Germania sau Italia, țări care importă diverse piese și produse realizate în România. ”Avem discuții cu multe companii care încep să simtă că au probleme. Este perioada în care încep să expire niște perioade de grație la plata dobânzilor sau chiar a principalului la creditele bancare, perioade destul de lungi care au fost date/garantate de stat”, spune Paul Dieter Cîrlănaru, CEO al CITR.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More