Șefa unei mari bănci prezente și în România avertizează: În SUA au fost salvate băncile, în Europa nu va fi la fel

by Redactia
9 views

Directorul general al băncii italiene UniCredit, Andrea Orcel, a evidenţiat o posibilă divergenţă în perspectivele sectorului financiar din Europa şi SUA, sugerând că sunt probabile mai multe alte salvări ale unor bănci regionale americane, transmite CNBC.

”În SUA, este vorba despre salvarea băncilor în dificultate, nu văd nicio bancă aflată în dificultate să fie salvată în Europa. Cred că în SUA, judecând de ieri, ar putea fi mai multe”, a declarat Andrea Orcel, CEO al UniCredit, pentru CNBC, informează News.ro.

JPMorgan a achiziţionat luni o mare parte a activelor băncii americane regionale First Republic, care includ depozite de aproximativ 92 de miliarde de dolari.

Preluarea First Republic a venit după prăbuşirea Silicon Valley Bank şi o îngrijorare generală cu privire la stabilitatea băncilor americane mai mici, pe fondul ratelor mai mari ale dobânzilor Rezervei Federale.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More