Signature Bank în faliment. Autoritățile din SUA închid a doua bancă într-un singur weekend

by Redactia
11 views

Signature Bank, o banca americană care avea relații puternice cu firmele de criptomonede, a fost închisă în seara zilei de duminică de autoritățile din SUA, a anunțat Departamentul Trezoreriei Statelor Unite. Este al doilea faliment bancar din acest weekend, unul în care nervii investitorilor au fost întinși la maxim din cauza temerilor privind un efect de contagiune care ar putea să îngenuncheze sistemul bancar american.

Vineri, Silicon Valley Bank a fost de asemenea închisă de autorități după ce nu a mai putut face față retragerilor de bani din partea deponenților – majoritatea start-up-uri din industria tech.

Signature Bank era evaluată pe bursă la 4,4 miliarde de dolari și avea active de 118 miliarde de dolari.

Autoritățile financiare din SUA au anunțat un plan pentru a-i sprijini pe deponenții de la Silicon Valley Bank și Signature Bank (SVB), un pas esențial pentru a opri o eventuală panică a deponenților cu privire la recentele falimente.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More