Simona Miloș, INPPI: Este momentul să avem o reformă legislativă reală în materia reorganizării; Practicienii sunt pregătiți

by Redactia
13 views

Este momentul să avem o reformă legislativă reală în materia reorganizării, a spus Simona MILOȘ, Președinte INPPI, precizând că Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență a pregătit, alături de specialiștii din domeniu, un set de amendamente, care, deocamdată, sunt ținute la sertar de autorități.

Ea a prezentat limitele legislative ale planului de reorganizare, la Dezbaterea RESTRUCTURAREA – MĂSURĂ DE PREVENIRE A INSOLVENȚEI, organizată de Financial Intelligence, pe 9 aprilie.

Procedura reorganizării judiciare este în sine, o invitație la negociere, apreciază Simona MILOȘ, Președinte INPPI.

Ea a declarat: “Ne putem pune o intrebare rezonabilă, de ce este nevoie până la urmă de o procedură judiciară, care implică o instanță de judecată și costuri semnificative? De ce nu poate debitorul să decidă împreună cu creditorii săi la o masă a negocierii, cum să-și restructureze obligațiile,  fără alte cheltuieli și costuri suplimentare, pe care în mod obiectiv le implică o procedură judiciară.

Lăsând la o parte doctrina juridică sau politica economică, există o latură umană a procesului care este cel puțin la fel de importantă.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More