Sondaj CIRA: ASF, vinovată în ochii cetăţenilor pentru dezastrul din asigurările RCA

by Redactia
24 views

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) a comandat un studiu sociologic privind gradul de încredere al populaţiei adulte în Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în sistemul de asigurări privat din România din care reiese că doar 16% dintre români consideră ca firmele de asigurări sunt preocupate să plătească despăgubirile în caz de daună, conform unui comunicat remis redacţiei. Sondajul a fost făcut cu ajutorul unu eşantion de 1043 de subiecţi, iar eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă la nivel national.

Conform comunicatului, în perioada 24-31 martie 2024 a fost realizat un sondaj, de către The Center for International Research and Analysis, condus de profesorul Marius Pieleanu, la solicitarea COTAR – confederaţie reprezentativă la nivel national. Au fost chestionaţi 1.043 de subiecţi adulţi, datele fiind ponderate pe criterii precum nivelul de educaţie şi mediul de rezidentă, metoda de culegere a datelor fiind telefonică (CATI), iar eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,2%.

La întrebarea: “Din punctul dumneavoastră de vedere, ASF are vreo vină pentru cele 13 falimente din piaţa de asigurări din ultimii 30 de ani?” – doar 5% dintre respondenţi consideră ca ASF nu are nicio vină. Din sondajul făcut de CIRA reiese că doar 5% dintre repondenţi susţin că ASF nu are nicio vină.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More