Statul vrea să atragă investitori în compania strategică Romaero, aflată în insolvență

by Redactia
6 views

Datoriile la Fisc ale companiei de stat strategice de apărare cu profil aeronautic Romaero, aflată în insolvență din ianuarie, vor fi preluate de către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), instituție din subordinea Ministerului Economiei, care este și acționarul majoritar al Romaero, a decis Guvernul prin hotărâre, scopul măsurii fiind atragerea de investitori în companie.

Procedura ca atare, care este aplicabilă tuturor societăților de stat insolvente, falimentare sau în concordat preventiv, a fost reglementată recent prin ordonanță de urgență, după cum a relatat Profit.ro.

Creanțele bugetare deținute de ANAF asupra Romaero, ce urmează a fi transferate la AAAS, se ridică în prezent la peste 466 milioane lei, ceea ce reprezintă peste jumătate din totalul masei credale a companiei, cifrată la mai mult de 851 milioane lei.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More