SUA. Intervenție de urgență a marilor bănci de pe Wall Street pentru prevenirea unui nou faliment bancar. First Republic, un creditor din California, a primit peste noapte depozite de 30 de miliarde de dolari, pentru a evita situația SVB și Signature Bank.

by Redactia
7 views

Aceștia au reunit un consorțiu al celor mai mari 11 instituții financiare americane, ce au depus între 1 și 5 miliarde de dolari în depozite la First Republic Bank, ale cărei acțiuni scăzuseră cu 20% și era pe punctul de a se confrunta cu retrageri severe de capital. Instituția de credit din California a anunțat că suspendă plata dividendelor și își va restructura operațiunile, astfel încât să poată opera în condiții de siguranță pentru sistemul bancar.

Conform Financial Times, cele mai mari șase bănci americane (Citigroup, Morgan Stanley, Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase și Wells Fargo) au suferit reduceri ale valorii lor de piață, care, însumate, ajung la 165 de miliarde de dolari, numai în ultimele două săptămâni.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More