Tot mai mulți români își cer insolvența: numărul persoanelor fizice a crescut considerabil în 2024

by Redactia
17 views

Numărul persoanelor fizice care își cer insolvența este în creştere în 2024, faţă de anii anteriori, a declarat, Mihai Silviu Stejar, şef Birou Direcţia de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din ANPC.

În acest moment avem o creştere semnificativă (a numărului insolvenţelor persoanelor fizice, n.r.), în special în anul 2024, faţă de anii anteriori. În primul rând, trebuie să încep să vă spun că legea a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 şi, în şase ani de zile, noi am înregistrat 400 de cereri, la nivel naţional. Dintre acestea, cele mai multe au fost înregistrate în anul 2023, respectiv 135, iar în anul 2024 până la începutul lunii martie am avut aproape jumătate din cererile din anul 2023, aproximativ 60 de dosare. Dintre acestea, 172 sunt pentru cereri pentru deschide deschidere a planului de rambursare, pentru care Comisia de insolvenţă a emis deciziile de admitere în principiu, de deschidere a procedurii, iar dintre acestea 166 sunt cele pentru care s-a deschis efectiv procedura“, a menţionat Stejar, la o dezbatere organizată Financial Intelligence.

Read More.

 

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More