Tranzacție-surpriză pregătită: O companie aeriană din Emirate – pe cale să preia firma românească de handling UpLift Airport Services, tocmai intrată în insolvență, unul dintre principalii creditori ai Blue Air

by Redactia
9 views

Compania aeriană Sky One FZE, cu sediul în Emiratele Arabe Unite, a semnat un acord în principiu pentru achizița firmei românești de handling la sol UpLift Airport Services, furnizor de servicii inclusiv pentru TAROM, mutare prin care vrea să își mărească oferta de servicii de aviație, relevă datele analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Datele Profit.ro indică fapul că UpLift tocmai a intrat în insolvență, la propria cerere, inclusiv pe fondul opririi activității Blue Air, având anul trecut datorii totale de 36,4 milioane lei. Anul trecut a avut afaceri de 43,8 milioane lei,  în scădere cu 7,5% de la aproape 47,4 milioane de lei în anul anterior. Profitul net s-a înjumătățit, de la 8,8 milioane de lei în 2021 la 4,3 milioane de lei.

La acest moment, firma este deținută de Marius-Mihail Puiu (41%), Nicoae Troase (5%) și firma Ravenclaw Consult (54%), deținută de Mihail Puiu și Monika Puiu, cu afaceri anul trecut de peste 44 milioane lei, conform termene.ro.. Până în 2019, acționar majoritar al firmei a fost chiar Blue Air Aviation.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More