Ultimul grup al termocentralei Ișalnița a fost oprit la 1 ianuarie. “Se respectă la virgulă programul de închidere, dar punerea în funcțiune a instalațiilor noi e mult întârziată”

by Redactia
17 views

Ultimul grup al termocentralei pe cărbune de la Ișalnița, pusă în funcțiune în anii ’60, a fost oprit pe 1 ianuarie puțin după miezul nopții și este trecut în rezervă de capacitate, conform planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, convenit cu Comisia Europeană.

Blocul 7 al termocentralei pe cărbune de la Ișalnița, de lângă Craiova, ultimul grup de 315 MW al termocentralei care avea cândva o putere instalată de peste 1.000 MW a fost oprit în dimineața zilei de 1 ianuarie și trecut în rezervă tehnică, exact cum este stabilit în planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia (CEO).

“De la 1 ianuarie suntem trecuți în program de rezervă, grupul va mai funcționa doar dacă va mai fi nevoie. Acum este oprit, este posibil să mai fie pornit peste o săptămână, stocuri de cărbune mai sunt, dar rămâne de văzut dacă mai e nevoie de noi”, ne-a spus Nicușor Văduva, lider de sindicat la Ișalnița, care se declară însă sceptic asupra viitorului.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More