Unifarm, băgată în faliment chiar de instituțiile statului

by Redactia
24 views

Considerată companie strategică a Ministerului Sănătății, Unifarm a fost dusă în faliment prin fraude și achiziții penale. Chiar și în prezent, bugetul companiei a fost programat pe pierdere, deși aceasta ar fi trebuit, la achizițiile naționale pe care le face, să fie pe profit. Cele mai mari tunuri s-au dat în perioada stării de urgență, însă DNA nu a reușit să finalizeze cercetările din dosare nici după 4 ani, dat fiind că mânăriile s-au făcut chiar la vârful instituției.  

Deși actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, tot mimează că ar vrea să salveze compania Unifarm, în realitate, datoriile uriașe acumulate din fraudele și achizițiile penale din timpul stării de urgență, semnalate de Curtea de Conturi, fac imposibilă redresarea.

”Unifarm este o companie farmaceutică națională, de interes strategic, care lucrează în cooperare cu Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, și care s-a angajat să furnizeze servicii de înaltă calitate și produse inovatoare în domeniul sănătãţii, pentru a asigura continuitatea tratamentului și a medicamentelor pacienților din România, la cele mai înalte standarde de calitate și la cele mai accesibile costuri. Prin propriile capacități de distribuție și logistică, Unifarm asigură o aprovizionare eficientă și sigură de medicamente și produse farmaceutice în toată țara”, se precizează pe site-ul instituției.

Read More.

Stiri similare

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Read More